woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het openluchtbordeel Campo Alegre, wordt dinsdag geveild. De veiling is al twee keer eerder uitgesteld omdat er geen kopers waren. Het bordeel werd destijds aangeboden voor 8,9 miljoen gulden, en potentiële kopers moesten 5 miljoen gulden als garantie kunnen bieden.

De rechtbank oordeelde in 2013 dat Wilshire Advisors Ltd, de voormalige eigenaar van Campo Alegre, 14 miljoen gulden schuldig was aan de regering door een onteigeningszaak. De rechtbank ontdekte dat Wilshire het bordeel had gekocht met drugsgeld en door witwassen.

Sinds 2014 hebben de overheid en de rechtbank verschillende pogingen gedaan om Campo Alegre te veilen, zodat de opbrengst de schuld van Wilshire aan de regering zou kunnen dekken.

De geplande veiling in 2022 werd opnieuw uitgesteld vanwege beslaglegging door een voormalige aandeelhouder van Wilshire,  Bart Verhage. Dit betekende dat de opbrengst niet naar de overheid zou gaan.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het beslag dat door Verhage was opgelegd, onrechtmatig was. Daarom kan de veiling nu doorgaan.

Campo Alegre is een resort met 156 kamers van verschillende groottes, pakhuizen, kantoren, een fitnessruimte, een restaurant, twee buitenbars en een zwembad. In het begin werd het door de overheid beheerd voor immigranten van de Shell, zeelieden en op Curaçao gestationeerde militairen. 

De veiling vindt dinsdag om 10 uur ‘s ochtends in het Renaissance Wind Creek Hotel plaats en wordt gecontroleerd door het Openbaar Ministerie.