vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Kustwacht heeft een boot met Venezolaanse migranten onderschept, dat zich ten zuiden van de kust van Curaçao bevond. Dat meldt de Kustwacht Caribisch gebied.

Aan boord van de boot bevonden zich negentien mensen, waaronder vier kinderen en een baby. Alle opvarenden zijn aangehouden en overgedragen aan de lokale autoriteiten.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt zich zorgen over kindersmokkel. Steeds vaker proberen ongedocumenteerden hun kinderen via zee het land binnen te smokkelen. Deze reis is volgens het OM uitermate gevaarlijk, waarbij het risico op verdrinking groot is. Bovendien wordt vaak gebruikgemaakt van dergelijke boten om verboden middelen zoals drugs en wapens te smokkelen.

“De autoriteiten benadrukken de noodzaak om dergelijke gevaarlijke ondernemingen te voorkomen en wijzen op de ernstige gevolgen die deze illegale activiteiten hebben, zowel voor de migranten zelf als voor de samenleving als geheel”, aldus het OM.