zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Curaçao International Airport heeft met succes een Aircraft Recovery Training afgerond, ook wel vliegtuigberging, die plaatsvond van 11 tot 15 september. De training was bedoeld voor medewerkers, leden van de luchthavengemeenschap en belangrijke partners. Dat meldt Curaçao Airport Partners (CAP).

Tijdens de training leerden de deelnemers over het veilig terugbrengen van een vliegtuig naar de grond of het wateroppervlak in geval van noodsituaties. Dit is van het grootste belang om de veiligheid van passagiers en bemanning te kunnen garanderen.

Michael Hoehenberger, COO van CAP, benadrukt het belang van snelle en effectieve bergingsprocedures om rampzalige crashes te voorkomen. De training omvatte zowel theoretische als praktische elementen en werd gegeven door experts van RESQTEC, een bedrijf met uitgebreide ervaring in de branche.

CAP benadrukt dat ze hun interne procedures voor zogenaamde vliegtuigbergingen blijven verbeteren en ervoor zorgen dat ze de juiste apparatuur hebben om aan de regelgevende vereisten te voldoen. Deze maatregelen dragen bij aan het vertrouwen van het publiek en helpen ongevallen te voorkomen en mensenlevens te redden.