vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Nederlands marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in het Caribisch gebied een drugsvangst van bijna 1.000 kilo cocaïne gedaan. De operaties vonden plaats op 11 en 12 september, maakt de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied donderdag bekend. 

De Zr.Ms. Groningen werd door een Amerikaans patrouillevliegtuig ingelicht over verdachte go-fasts. In reactie hierop werd de snelle onderscheppingsboot FRISC ingezet, bemand door zowel de bemanning van het marineschip als vertegenwoordigers van de Amerikaanse Kustwacht.

Bij de eerste vangst werden waarschuwingsschoten gelost. Bij de tweede operatie was dat niet nodig. In beide gevallen werd de in beslag genomen cocaïne, totaal 985 kilo, evenals de verdachten overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten, die verantwoordelijk zijn voor verdere vervolging.