vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Amnesty International Nederland heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Curaçao. Directeur Dagmar Oudshoorn en projectleider Tamara de Paula spraken met waarnemend gouverneur van Curaçao, Michèle Russel-Capriles. Tijdens dit bezoek stond de recente voortgangsrapportage van Amnesty International over de situatie van Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao centraal. Dat meldt Amnesty International.

Op 7 februari van dit jaar publiceerde Amnesty International het voortgangsrapport met de titel ‘Weinig vooruitgang in de bescherming van Venezolanen’ over Curaçao. De organisatie is deze week op werkbezoek om de situatie op het eiland te monitoren en heeft ook Aruba bezocht.

Amnesty International heeft het initiatief genomen om in gesprek te gaan met het parlement om beter inzicht te krijgen in de standpunten van parlementariërs over dit vraagstuk. “Deze overleggen zijn van groot belang voor de bescherming van vluchtelingen en het waarborgen van hun mensenrechten op Curaçao”, aldus de organisatie.