donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Siman di Kultura, de Cultuurweek, staat dit jaar volledig in teken van de herdenking van de slavernijperiode. Dit bevestigt minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Sithree van Heydoorn (MFK).

Het thema van Siman di Kultura is ‘Lasonan Fuerte pa un futuro briante’, dus ‘krachtige banden voor een stralende toekomst’. Het is dit jaar precies 160 jaar geleden dat slavernij werd afgeschaft. In de Cultuurweek zal staatsheld Tula vooral centraal staan. In 1795 was hij de frontman van een grote staking vanuit de tot slaaf gemaakten. Op heel Curaçao wordt hij als grote held gezien, omdat hij door zijn eigen leven te geven voor veel verandering heeft gezorgd.

De regering van Curaçao roept alle mensen op om deel te nemen aan de activiteiten die worden georganiseerd deze week. Zo mag de ernst van de slavernijperiode nooit worden vergeten, waarop de regering aangeeft dat het verhaal moet worden doorverteld. De periode heeft veel impact gehad op Curacao, en het is belangrijk om de geschiedenis door te vertellen. 

Siman di Kultura begint 24 september en duurt tot 3 oktober.