zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen aangehouden voor wapen- en drugsbezit. De politie kreeg rond 02.30 uur een tip binnen van vier mannen die gewapend in een auto zouden zitten, en stuurden er een team op af.

Aangekomen bij de auto, ter hoogte van het benzinestation in Bottelier, bleek de tipgever inderdaad gelijk te hebben. Toen de mannen de politie in het vizier kregen, probeerden ze te vluchten. Hierop zetten agenten de achtervolging in. Uiteindelijk wist het politieteam de vier mannen te arresteren. Het gaat om een 34-jarige man uit de Dominicaanse Republiek, een 21-jarige Curaçaose man, en een 25-jarige man en een 13-jarige jongen uit Nederland.

Bij het doorzoeken van de auto vond de politie twee wapens, waarvan één uiteindelijk een speelgoedwapen bleek. Beide zijn in beslag genomen. Iets daarna hebben agenten vier huiszoekingen gedaan, waarbij ze hasj vonden en munitie. 

De vier mannen zijn overgedragen aan de officier van justitie. Ze zitten voorlopig vast en de zaak wordt onderzocht.