maandag 18 september 2023 06:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 september 2023

De belasting- en premieopbrengsten zijn in augustus hoger dan vooraf begroot. Dit komt door het wijzigen van beleid in het begin van dit jaar, waarbij wordt ingezet op het invorderen van jongere aanslagen. Dit schrijft minister van Financiën Javier Silvania (MFK) in een persbericht.

Silvania laat weten dat de belastingopbrengsten in augustus 5,2 miljoen gulden hoger zijn uitgevallen, wat vooral komt door de opbrengst van de OZB en de omzetbelasting. Ook op het gebied van de opbrengsten van de sociale premies kan Curacao tevreden zijn, want daar komt 7,2 miljoen gulden extra in het laatje terecht. 

De inkomsten van de maand juli lagen iets lager dan begroot, maar dit komt vooral door de restituties van de inkomstenbelasting en sociale premies die zijn uitgekeerd, aldus Silvania. De minister laat daarbij direct weten dat de opbrengsten van augustus deze daling weer helemaal hebben goedgemaakt. 

De beleidswijziging heeft over januari tot en met augustus al een overschot van 80,9 miljoen gulden opgeleverd.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram