maandag 18 september 2023 17:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 september 2023

Curaçaoënaar Robertico 'Tico' I. is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij. De uitspraak volgt ruim acht jaar na het tragische incident in café La Suegra in de Herenstraat in Den Haag. I. heeft altijd volgehouden dat hij niet de schutter was. Dat melden Nederlandse media.

Op 11 juli 2015, tijdens de schietpartij in het drukke café, kwam de 31-jarige Jursley Cijntje om het leven door negen kogels. Een andere bezoeker raakte zwaargewond. De rechtbank heeft Robertico I. schuldig bevonden aan doodslag en poging tot doodslag.

Jarenlang was de politie op zoek naar I., waarvoor een beloning van 15.000 euro was uitgeloofd voor informatie die leidde tot zijn arrestatie. Uiteindelijk werd hij begin 2019 in Brazilië gearresteerd vanwege drugshandel, waarbij 83.000 xtc-pillen in zijn appartement werden aangetroffen.

Na het uitzitten van zijn straf in Brazilië werd I. in mei vorig jaar aan Nederland uitgeleverd. Ondanks zijn ontkenningen beweert de rechtbank op basis van getuigenverklaringen dat I. na terugkeer uit het toilet de schoten heeft gelost. De schietpartij wordt door de rechtbank omschreven als 'meedogenloos', waarbij de dader bovendien het risico nam dat er meer slachtoffers zouden vallen vanwege de vele schoten in het kleine en drukbezochte café. De rechtbank heeft bepaald dat I. meer dan een ton aan schadevergoeding en smartengeld moet betalen aan de nabestaanden van Cijntje.

Het motief achter de schietpartij blijft onduidelijk, met verschillende verhalen in omloop. Sommigen beweren dat I. drugs van het slachtoffer gestolen zou hebben, wat leidde tot de dodelijke confrontatie. Anderen stellen dat het escaleerde toen het slachtoffer per ongeluk het drankje van I.'s vriendin omstootte.

Beeld: Opsporing Verzocht
-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram