vrijdag 29 september 2023 01:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 september 2023

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas vraagt de minister van Staat van Curaçao, Jaime Saleh, om zijn eretitel op te geven. In een brief van de premier, in handen van Nu.cw, gericht aan Saleh valt te lezen dat door de ontwikkelingen rondom Ennia, en de rol die Saleh daarin heeft gespeeld het niet mogelijk is de eretitel in stand te houden.  

Volgens de Gevolmachtigde minister in Nederland zal Saleh in de week van Prinsjesdag, komende week dus, in Nederland zijn om Curaçao te vertegenwoordigen. De premier vraagt Saleh om zoveel mogelijk terughoudendheid te betrachten in zijn rol als minister van Staat. 

Reden hiervoor zijn zijn eerdere werkzaamheden als commissaris van toezicht bij Ennia tussen 2008 en 2018, toen de financiële ellende daar begon. Zo zou hij niet hebben voldaan aan zijn rol als toezichthouder, terwijl hij een buitensporige vergoeding van 3 miljoen gulden ontving.

De premier geeft Saleh tot 30 september de tijd om zelf afstand te doen van de titel. Doet hij dit niet, dan is er grote kans dat de regering ervoor zorgt dat hij zijn titel kwijtraakt.

-- Advertentie --

One comment on “Pisas vraagt minister van Staat Saleh eretitel op te geven”

  1. Opvallend vond ik wel dat de brief slecht in elkaar zat. Vooral de zinsopbouw had beter gekund zeker als je zin brief schrijft. Beetje Stella van Rijn-stijl.

    Verder vind ik dat niet alleen ‘Barbertje Saleh moet hangen’. Waarom horen we niets over Gilbert Martina die nota bene CEO bij ENNIA was, nu CMC, vgd debacle dus, de Paus, Gibson, Gomes Casseres, Kemp, Macomber en anderen.

    Het lijkt erop dat we van debacle naar debacle rollen.
    Iedere keer is de burger de klos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram