donderdag 28 september 2023 21:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Britt van Garderen
|
15 september 2023

Curaçao doet zaterdag mee aan World Cleanup Day, waarbij meer dan 2000 vrijwilligers zich zullen inzetten om gezamenlijk de straten op te gaan en zo veel mogelijk afval op te ruimen. Dit jaar ligt de nadruk op een nauwere betrokkenheid van buurten in deze inspanning. ‘Samenwerking in je buurt’ is het motto van deze editie, zegt Stichting Curaçao CleanUp tegen Nu.cw.

World CleanUp Day is een wereldwijde beweging waar 191 landen aan deelnemen, allemaal met als gemeenschappelijk doel hun landen schoner te maken. De Stichting Curaçao CleanUp zet zich in om Curaçao schoner te maken en draagt haar steentje bij aan deze wereldwijde inspanning. Sharo Bikker van de Stichting Curaçao CleanUp wijst erop dat Curaçao de laatste jaren steeds minder schoon is, voornamelijk door een toename in het gebruik van plastic.

Tijdens de dag trekken vrijwilligers van het oosten tot aan het westen om het eiland een stukje schoner te maken. Afgelopen weekend gaven vrijwilligers op Klein Curaçao het startschot door de noordkant van het eiland te ontdoen van obstakels, zoals plastic, voor de schildpadden op het eiland. 

Deze editie zal de Stichting Curaçao CleanUp extra nadruk leggen op nauwe samenwerking met buurten. Het doel is om bewoners bewust te maken van het belang van het schoonhouden van hun eigen omgeving en om informatie te verstrekken over schoonmaken en recyclen.

Het hele jaar door werkt de stichting aan bewustwording. Momenteel wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de oprichting van een recycle centrum bij Bon Bini Supermarkt en wordt er een e-learning programma ontwikkeld voor tieners om hen bewust te maken van recycling. 

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram