vrijdag 15 september 2023 15:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2023

De directie Samenleving en Zorg op Bonaire begint met een proef om dove mensen van 18 jaar en ouder te coachen. Dat maakt het Openbaar Lichaam Bonaire bekend. 

De proef is ook bedoeld voor 18-plussers met een licht verstandelijke beperking. Het gaat om volwassenen die, in vergelijking met mensen van hun leeftijd, op een lager niveau denken. Of moeite hebben met dingen die voor mensen van hun leeftijd normaal zijn. In veel gevallen is het voor hen lastig om met anderen te communiceren. 

Dezelfde coaching wordt ook aangeboden aan cliënten van Stichting Akseso. Zij hebben in het dagelijks leven moeite om aan de samenleving mee te doen. De bedoeling is dat alle deelnemers aan de coaching met de juiste begeleiding en aandacht leren om zich beter in de maatschappij te redden. 

Bij het coachingstraject wordt met iedere deelnemer gekeken wat voor hulp hij of zij wil hebben. Iedere deelnemer krijgt op maat gemaakte hulp aangeboden. Voor de dove deelnemers is een gebarentolk aanwezig.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram