donderdag 28 september 2023 23:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 september 2023

Minister Javier Silvania (MFK) van Financiën heeft een Nota van Wijziging op de Ontwerplandsverordening Algemene landsverordening douane en accijnzen (Alda), namens de Raad van Ministers aangeboden aan de Staten. Dat meldt het ministerie van Financiën. 

De Alda moderniseert de douane- en accijnswetgeving en bundelt de verschillende geldende landsverordeningen die hierop betrekking hebben in één algemene landsverordening. 

Lokaal zal de Alda, volgens het ministerie van Financiën, een verbetering zijn op het gebied van rechtszekerheid, voor zowel de douane-organisatie als voor het bedrijfsleven. Door de wijziging moeten rechten en plichten duidelijker worden omschreven, van de aangifte en de berekening van de verschuldigde belasting en invoerheffingen tot bezwaar en beroep. Daarnaast zou het de communicatie tussen de douane en importeurs soepeler laten verlopen.

De oorspronkelijke Alda werd in 2016 aan de Staten aangeboden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram