vrijdag 29 september 2023 04:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 september 2023

De minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Sithree ‘Cey’ van Heydoorn heeft aangekondigd dat leerlingen de rest van de week eerder naar huis mogen vanwege de aanhoudende hitte. Deze beslissing komt nadat de Meteorologische Dienst code geel heeft afgekondigd vanwege de extreme temperaturen.

Als gevolg van deze beslissing zullen basisscholen om half 12 sluiten. In het voortgezet onderwijs worden alle lessen met tien minuten ingekort en eindigen de schooldagen om 12.00 uur. Het merendeel van de scholen beschikt niet over airconditioning. 

De onderwijsvakbond DOEN pleit voor de implementatie van een tropenrooster gedurende de maanden juni tot en met september, omdat lesgeven in te warme klaslokalen zowel voor leerlingen als docenten ondoenlijk is.

-- Advertentie --

2 comments on “Hittebeleid in het onderwijs”

  1. De kop van het artikel luidt: “Hittebeleid in het onderwijs”. De kop suggereert dat er sprake is van beleid. Het artikel zelf gaat niet over beleid, maar over de gevolgen voor kinderen vanwege gebrek aan beleid inzake de hoge temperaturen. Dit leidt tot verlies van kostbare onderwijstijd. Het zou juist vanzelfsprekend moeten zijn dat de pers een onderzoekende houding aanneemt en vragen stelt aan de secretaris-generaal van het Min OCWS. Een vraag zou kunnen zijn: “Wat doet de beleidsvoorbereidende dienst van het Min van OCWS om het verlies van onderwijstijd te voorkomen in de jaarlijks terugkerende warme periode van juni t/m september en hoe anticipeert de dienst op voorstellen van vakbonden en onderwijsbesturen?”. De kop van het artikel zou moeten zijn: “Gebrek aan beleid leidt tot verlies van onderwijstijd”. Dat dekt veel beter de lading van het artikel. Tegelijkertijd kan de pers vanuit die onderzoekende houding berichten over de voortgang binnen de totstandkoming van beleid (of waarom dit niet gebeurt). Kritisch zijn en onderzoek doen is een belangrijke taak voor de pers op Curacao.

  2. Beste Django, dank voor je reactie en je reminder omtrent de taak van de pers. Altijd fijn om kritische lezers te hebben, die ons kritisch houden en wijzen op waarom we ons werk doen. Blijf dat doen alsjeblieft! Onze redactie is bereikbaar op redactie@nu.cw of tel/WhatsApp +5999 5166868

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram