vrijdag 29 september 2023 05:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 september 2023

Zes Caribische militairen hebben woensdagmiddag de brevetspeld tot opleider, ook wel bekend als het ‘Uiltje’, in ontvangst mogen nemen. Het is voor het eerst dat de Koninklijke Marine deze speld uitreikt aan Curaçaose en Arubaanse militairen. De militairen moesten door middel van een assessment met verschillende casussen, laten zien dat zij er klaar voor zijn om andere militairen op te leiden. 

In 2020 is de opleiding gestart. De opleiding kende enkele tussenpauzes. Covid, cultuurverschillen en de taalbarrière zorgden voor verschillende uitdagingen. Desondanks bleven de kandidaten gemotiveerd om de opleiding succesvol af te ronden.

De brevetspelden werden uitgereikt door Kapitein der Zee Dirk Meijer, die vanuit Nederland was overgevlogen. Hij is het Hoofd Opleidingen van de Koninklijke Marine. Dit gebeurde op de marinekazerne Suffisant in Curaçao. 

‘’Een grote stap in de toekomst voor de Caribische militairen", verklaart de woordvoerder van Defenisie Caribische gebied tegen Nu.cw over het behalen van het Uiltje. De instructeurs mogen vanaf nu de nieuwe rekruten opleiden tot militair.

Daarnaast mogen zij vervolgopleidingen geven aan huidige militairen. De zes instructeurs zijn de eerste zes Caribische militaire opleiders binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram