zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De rechtszaak van Joran van der Sloot in Amerika is uitgesteld tot later dit jaar. Een federale rechter stemde daarmee in. De zitting stond eigenlijk voor oktober gepland. Dat maken meerdere Amerikaanse media bekend. 

Met het uitstellen van de zaak krijgt Van der Sloot meer tijd om samen met zijn advocaat de verdediging voor te bereiden. Amerikaanse autoriteiten beschuldigen Van der Sloot van fraude en afpersing van de familie van Natalee Holloway. 

De Nederlander zou in 2010 geld van de familie Holloway hebben aangenomen. In ruil daarvoor zou hij hen naar het lichaam van Natalee Holloway leiden. Met het ontvangen geld zou hij vervolgens fraude hebben gepleegd en de familie nooit enige aanwijzing hebben gegeven waar het lichaam zich mogelijk zou bevinden. 

Van der Sloot was hoofdverdachte in de zaak, nadat de 18-jarige Amerikaanse student in 2005 spoorloos verdween. Ze werd voor het laatst samen met Van der Sloot en twee andere mannen gezien. Zijn betrokkenheid is nooit bewezen en het lichaam van Holloway is nooit gevonden.
De zaak wordt op 4 december hervat.

Beeld: USA Today