donderdag 28 september 2023 22:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 september 2023

Het consulaat-generaal van Amerika heeft een voorlopige goedkeuring van de bouwvergunning. Dat zegt het consulaat in antwoorden op vragen van Nu.cw. Het Amerikaanse consulaat kondigde in 2021 aan het Amerikaanse consulaat flink te gaan uitbreiden. De verbouwing wordt geschat op 245 miljoen dollar. 

Een aantal weken geleden kwam naar buiten dat er nog geen officiële bouwvergunning is. Het consulaat verklaart nu dat de bouwvergunning pas aangevraagd kan worden, wanneer er officieel een aannemer is aangesteld. Er is echter nog geen aannemer geselecteerd voor het project.

Het oorspronkelijke plan was om in 2023 met de bouwwerkzaamheden te beginnen, maar dit lijkt lastig te realiseren nu medio september nog geen aannemer aan boord is. “Op dit moment loopt de beoordeling van het vaststellen voor een aannemer nog steeds”, aldus het consulaat.

Zodra de geselecteerde aannemer bekend is, zal er ook meer duidelijkheid komen over het aantal lokale aannemers dat wordt ingehuurd en over de aard van de relatie tussen hen en de Amerikaanse bouwvakkers.

Daarnaast heeft het consulaat aangegeven dat er nog geen tijdelijke huisvesting is geselecteerd voor de consulaat-generaal. “Op het moment dat er gestart wordt met de bouw zal de consul Margie Bond tijdelijk moeten verhuizen uit het Roosevelt House, de keuze voor een locatie is nog niet gemaakt.”

Verder blijkt uit de verkregen informatie dat er in het afgelopen halfjaar geen wijzigingen zijn aangebracht in de bouwtekeningen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram