zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bezoekers van Klein Curaçao kunnen weer genieten van een schoon eiland. In het kader van World CleanUp Day, die zaterdag plaatsvindt, is dit weekend begonnen met een grote schoonmaak op het onbewoonde eiland. Dit schrijft de stichting Curaçao Clean Up in een persbericht.

Vrijwilligers hebben vooral plastic, hout en sargassum verwijderd, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor de zeeschildpadden. Volgens de stichting leggen de beestjes hun eieren op plekken waar de troep ligt, waardoor de baby-schildpadjes niet meer bij de zee kunnen komen.

De tweedaagse schoonmaak was een samenwerking tussen onder andere Sea Turtle Conservation Curacao, Uniek Curaçao en de vertegenwoordiging van Resembid, een organisatie die staat voor het vergroten van kennis bij mensen over duurzaamheid. 

De overtocht werd verzorgd door de Mermaid en Miss Ann Boattrips. 

Curaçao Clean Up laat weten dat mensen zich nog steeds kunnen opgeven om zaterdag te helpen bij de clean up van het hele eiland.