donderdag 28 september 2023 22:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2023

Het personeel van vliegmaatschappij KLM gaat mogelijk staken. Vakbond FNV heeft een ultimatum gesteld dat er op 14 september een deal moet zijn met KLM wat betreft de afspraken van een nieuw cao voor 15.000 grondmedewerkers. Dit schrijft Amigoe.

Wanneer deze deal er niet komt, legt het personeel een week erop mogelijk haar werk neer. De vakbond is al langere tijd in gesprek met de luchtvaartmaatschappij, omdat werknemers door de inflatie krap bij kas zitten. Daarom wil FNV in ieder geval een loonsverhoging van 14,3 procent terugzien in een nieuwe cao. 

Ook wijst de vakbond op de fysieke toestand van het personeel. Vooral werknemers bij de bagageband en in het vrachtverkeer hebben hun rust nodig, iets wat nog niet zwart op wit staat in de huidige cao. 

KLM heeft wel een tegemoetkoming voorgesteld van 9 procent verhoging op het salaris, berekend over twee jaar. Desondanks ging de vakbond hier niet mee akkoord, omdat het in het niet zou vallen bij de arbeidsomstandigheden van het personeel. Ook vakbond CNV is in discussie met KLM over aanpassingen in de cao voor werknemers. Voor zover bekend hebben zij nog geen ultimatum gesteld, maar denken ze hier wel over na.

Het is afwachten of KLM met een concreet aanbod komt. Zo niet, dan dreigt er dus een staking.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram