vrijdag 29 september 2023 02:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 september 2023

130 militairen worden vanaf donderdag op de proef gesteld door een training te volgen op Curaçao. Doordat het (extra) warm is op het eiland, is het voor de soldaten de ultieme kans om hun fysieke en mentale gesteldheid te testen en te trainen. 

De groep is geen onderdeel van Compagnie in de West, de vaste delegatie op Curaçao van de Koninklijke Landmacht. De krijgsmannen die hier voor de training komen, zijn gestationeerd op de kazerne van Havelte. 

Defensie Caribisch Gebied geeft aan dat de training uniek is, omdat de militairen gewend zijn te trainen voor langdurige en hevige conflicten, waarbij ze gebruikmaken van de meest zware hightech pantservoertuigen die er bestaan. Deze voertuigen gaan voor het eerst niet mee met de infanteristen en het verdere technische personeel, wat zorgt voor een andere training dan dat ze gewend zijn. 

De training op Curaçao zal twee weken duren.

-- Advertentie --

One comment on “130 militairen naar Curaçao voor zware training”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram