vrijdag 29 september 2023 02:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
6 september 2023

Minister Ornelio 'Kid' Martina (PNP) van Bestuur, Planning en Dienstverlening vindt dat minister van Financiën Javier Silvania (MFK) zijn boekje te buiten is gegaan. Silvania heeft niet de juiste procedures gevolgd bij benoemingen bij de Landsontvanger en bevorderingen bij de Douane. Martina heeft Silvania dinsdag hierover een brief gestuurd, die in handen is van Nu.cw.

In de brief beschrijft Martina de vastgestelde procedures die doorlopen dienen te worden bij het benoemen en bevorderen van personeel. Silvania heeft zich niet aan de procedures gehouden door verzoeken te laat , onvolledig en onjuist in te dienen.

Daarnaast heeft Silvania de beleidsorganisatie Human Resources & Organisatie (HRO), Shared Services Organisatie en het ministerie BPD vermeld in diverse publicaties. De minister van BPD vindt dat niet wenselijk, "omdat dit verwachtingen, druk of kritiek kan genereren vanuit verschillende personen of instanties", aldus de brief. 

Daarnaast kan het bekendmaken van namen van personen voordat een Landsbesluit is getekend, ernstige gevolgen hebben en onrealistische verwachtingen scheppen. "Het vooraf publiceren van namen is dan ook onbehoorlijk en niet acceptabel", zo schrijft Martina.

Martina roept in de brief Silvania op de procedures in acht te nemen en rekening te houden met bescherming van kandidaten en overheidsdiensten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram