vrijdag 29 september 2023 05:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
6 september 2023

Vakbond DOEN wil dat er iets aan de hitte in klaslokalen wordt gedaan. De vakbond stuurde eind augustus een brief met punten van verandering naar minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS). DOEN wil dat er actie wordt ondernomen en organiseerde daarom dinsdagmiddag een persconferentie.

DOEN wil dat de laatste vier weken en de eerste zes tot acht weken van het schooljaar een tropenrooster ingevoerd wordt. Daarnaast moeten schooltijden volgens de vakbond worden aangepast: het funderend onderwijs tot 11.30 uur en bij code oranje tot 10.30 uur. Het voortgezet onderwijs en sbo tot 12.30 uur en bij code oranje tot 11.30 uur.

Het tropenrooster loopt vooruit op het installeren van airco's in alle klaslokalen, wat de vakbond binnen drie tot vier jaar op alle scholen op Curaçao gerealiseerd wil hebben. Het onderwijs moet zorgen voor een hygiëneprotocol, een onderhoudsplan en genoeg stroomcapaciteit voor de airco's. De vakbond vindt dat scholen een speciaal tarief moeten krijgen voor stroom. Volgens DOEN zijn er ook nog maatregelen vanuit de scholen zelf nodig, zoals langere pauzes en zorgen voor meer water.

De vakbond verklaart aan Nu.cw dat DOEN vrijdag een gesprek heeft met de secretaris-generaal van Van Heydoorn over de punten in de brief. DOEN hoopt dat er concrete beslissingen

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram