vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bonaire staat woensdag in het teken van het samen vormen van een gemeenschap, wat het thema is van Bonairedag. De Bonairianen vieren dit aan de hand van culturele evenementen, waarbij standjes met lokaal eten en drinken niet worden vergeten. 

Volgens het Openbaar Lichaam Bonaire wordt er ingezet op verbinding van de bevolking. Het eiland telt maar liefst 75 nationaliteiten, met allemaal hun eigen culturen en achtergronden. Om 09.00 uur wordt de dag afgetrapt met verschillende speeches, verschillende mensen die betekenisvol zijn voor Bonaire. 

Het programma wordt tot aan het begin van de middag gevuld met cultuur, waaronder een demonstratie van de Simadan, een dansstijl die wordt opgevoerd bij bijvoorbeeld het Oogstfeest. Magic Sound, een muziekgroep van het eiland, zorgt voor de afsluiting van Bonairedag.

Het Openbaar Lichaam nodigt mensen uit om deze dag stil te staan bij ‘Huntu Nos ta Forma un Komunidat’, vrij vertaald: het verbinden van de diverse gemeenschap.