vrijdag 29 september 2023 05:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 september 2023

De Landsloterij streept haar belastingschulden van voor 2017 weg op de jaarrekening. De post op Facebook van minister van Financiën Silvania dat oude belastingschulden niet worden geïnd, kost de staatskas hierdoor nog eens 18,3 miljoen gulden extra.

Ondanks jaren van verlies heeft de Algemene Rekenkamer het goedkeuringsstempel gegeven aan de jaarrekeningen, maar er zijn wel vraagtekens.

De betrouwbaarheid van het eigen vermogen wordt door de Rekenkamer in twijfel getrokken door het annuleren van de oude belastingschuld. De Rekenkamer stelt dat de schuld niet had mogen worden weggestreept.Belastingschulden van 2017 en ouder die inwoners en bedrijven op Curaçao nog open hadden staan, werden al eerder kwijtgescholden. Silvania sprak van een 'opschoning in het vorderingsbestand'. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram