donderdag 28 september 2023 20:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 september 2023

Wachtlijsten in de verslavingszorg nemen toe. Dat maakt Fundashon Maneho di Adikshon (FMA) in het jaarverslag van 2022 bekend. Wachtlijsten zorgen ervoor dat de kans groter wordt dat een cliënt afhaakt.

Directeur Henk Kamsteeg van de Raad van Bestuur van FMA zegt dat er een begroting ingediend moet worden waarmee de groei in zorgverlening gerealiseerd wordt. "De wachtlijsten die weken of soms zelfs maandenlang zijn, kunnen ervoor zorgen dat cliënten afhaken en dat is een gemiste kans", aldus Kamsteeg. 

Bij de verslavingszorg zijn in 2022 416 aanmeldingen geregistreerd en hebben 301 intakegesprekken plaatsgevonden. Uit het jaarverslag blijkt dat 154 volwassenen gescreend zijn en 66 jongeren. Van de groep volwassenen zijn 123 cliënten verdergegaan met een behandeling en hebben 329 cliënten individuele, groeps- of combinatiebehandelingen gevolgd.

Op basis van een enquête naar het gebruik van verslavende middelen onder 418 personen concludeert FMA dat 5 procent van de respondenten in de problemen komt vanwege alcoholgebruik. "Als we zo brutaal mogen zijn om dit stukje zelf te interpreteren voor de bevolking van Curaçao, zou dit betekenen dat zo'n 7.533 mensen problemen hebben door hun alcoholgebruik", aldus FMA.

In het jaarverslag worden ook punten genoemd zoals de integratie van FMA in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en de samenwerking met de Capriles kliniek. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram