donderdag 28 september 2023 22:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 september 2023

Het Adventziekenhuis kan verder kijken naar de toekomst, doordat er vier oogartsen vanuit Mexico worden overgevlogen. De mogelijkheid om de oogafdeling op deze manier te optimaliseren, komt door nieuwe ministeriële beschikkingen.

De beschikkingen zijn vorige week donderdag ondertekend door de minister van Gezondheid, Javier Silvania (MFK). Voor het Adventziekenhuis is dit een verademing, want de oude afspraken zorgden ervoor dat de kwaliteit van de zorg niet meer gegarandeerd kon worden. Nu lijkt er een einde gekomen te zijn aan dat onzekere tijdperk.

Een van de eerste concrete veranderingen zijn de oogartsen die naar Curaçao komen om de oogheelkundige afdeling te ondersteunen. Volgens verschillende bronnen beginnen de artsen per 1 oktober. Ook is er sprake van renovatie van een van de operatiekamers, wat voor een deel bekostigd zal worden door de overheid. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram