vrijdag 29 september 2023 05:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 september 2023

Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft op 26 augustus ‘Youth Form 2023’ gehouden, een bijeenkomst voor jongeren met als thema het mentale welzijn van jongeren. Dit schrijft de minister van SOAW Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) zondag in een persbericht.

De afdeling Familie en Jeugd van het ministerie organiseerde de bijeenkomst in Sambil. Daar kon een groep geselecteerde jongeren met zeven parlementsleden en Larmonie-Cecilia in gesprek over het thema dat centraal stond: Laten we anderen beter verzorgen. 

De jongeren kregen in de weken voorafgaand aan het forum debattrainingen. De onderwerpen die tijdens het forum zijn besproken waren onder andere armoede, aandachtstekort en social media. 

Volgens het ministerie moet het gesprek met jongeren een blijvend onderwerp op de agenda zijn. De uitkomsten van die gesprekken kunnen een wetsinitiatief zijn, waar uiteindelijk uitvoering aan wordt gegeven. Op deze manier blijft de mening van jongeren meespelen in het beleid van de regering, iets waar het ministerie zich hard voor maakt. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram