donderdag 28 september 2023 22:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 september 2023

Automobilisten of ander rijdend verkeer kunnen hun auto voorlopig niet kwijt op de parkeerplaats van Playa Piskado. Al jarenlang klagen vissers en werknemers van het strand op Westpunt over overlast. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) hoopt met een test dat nu een tot een eind te brengen.

De test houdt in dat de parkeersituatie door twee bewakers in de gaten wordt gehouden. Alleen vissers en werknemers mogen hun auto op de parkeerplaats neerzetten. De strandgasten wordt verzocht hun auto te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats bij de kerk. 

Het ministerie van GMN grijpt vooral in, omdat de verkeerssituatie voor zowel vissers, werknemers, als strandgasten niet meer veilig is. De welbekende grote touringcars zorgden met name voor verkeersoverlast, waardoor de toegang naar het strand niet meer goed doorliep. 

Hoe lang de proef duurt, is niet bekendgemaakt.

-- Advertentie --

2 comments on “Voorlopig geen verkeer toegestaan bij Playa Piskado”

  1. Eindelijk hadden ze 10jaar eerder moeten doen! Het eiland is veel te druk geworden. We komen er 15 jaar en merken dat de charme het eiland weg is!

    1. Tja.. ‘welvaart’ gaat vaak ten koste van charme, ni modo. Wel goed dat ongewenste situaties worden aangepakt, het liefst afdoende en permanent.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram