woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Peter R. de Vries Foundation vraagt opnieuw aandacht op Curaçao. Ditmaal voor de moord op Mike Venema. De stichting heeft de overtuiging dat er mensen zijn die meer weten over de moord op Venema.

De organisatie looft daarom 100.000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader die de Nederlander om het leven heeft gebracht. Om aanspraak te maken op de beloning moet de gouden tip voor 29 februari 2024 bij de Peter R. de Vries Foundation zijn binnengekomen.

Een krabduiker vond op 5 juli 2019 een Ford pick-up op de bodem van de Caribische Zee bij ‘Schut’ op Curaçao. Nadat het voertuig uit het water is gehaald, blijkt het om de auto van Venema te gaan die sinds 12 september 2018 vermist was. In de pick-up werden stoffelijke resten aangetroffen. Begin 2020 werd na onderzoek vastgesteld dat het stoffelijk overschot dat in het voertuig werd aangetroffen daadwerkelijk Mike Venema betrof.

Venema woonde in een appartement op de Anasaweg, maar verbleef voor zijn vermissing een tijd in een woning op Jan Sofat. Dat is de laatste locatie waar hij op 12 september 2018 voor het laatst is gezien.

Naar aanleiding van recente ontwikkelingen in deze zaak, zijn de afgelopen dagen zowel in Nederland als ook in Curaçao volgens het Openbaar Ministerie verschillende onderzoekshandelingen verricht.

Tips kunnen op deze website worden achtergelaten.