vrijdag 29 september 2023 05:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 augustus 2023

De Douane legt dinsdagochtend tijdelijk haar werk neer. Het personeel heeft zich verzameld voor een vergadering bij de vakbond.

De douaneambtenaren willen verduidelijking over meerdere zaken waar zij zich zorgen over maken, zoals het Landsbesluit Douane en bevorderingen. De leden willen duidelijkheid van minister Javier Silvania (MFK) van Financiën wie er precies bevorderd zijn of worden.

Het personeel zou daar volgens de Abvo geen officieel bericht over krijgen, de minister zou het enkel op sociale media delen. "De informatie zou niet geheim moeten zijn", aldus de Abvo. Ook klagen de ambtenaren over gebrekkige communicatie tussen de douaneposten. 

Een groep douaneambtenaren verzamelde zich maandagochtend al bij het Abvo-gebouw om hun zorgen te uiten. Dinsdagochtend komen zij opnieuw samen om alle argumenten te bespreken. Later op de ochtend volgt een vergadering met het managementteam. Ook leden van vakbond STrAF worden verwacht.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram