vrijdag 29 september 2023 05:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
26 augustus 2023

Gideon Luciana, afkomstig uit Curaçao, heeft de overwinning behaald in het SBS6-programma The Talent Scouts op zaterdagavond. Als lid van het team van dj Nicky Romero, mag de 26-jarige zanger volgend jaar een uur lang optreden tijdens het Pinkpop-festival.

In de finale stond Gideon tegenover medefinalisten zoals Cornelius Leonardus, Cici, Justin, Emma, Mikkie, De Formatie en Anika. Naast zijn optreden op Pinkpop krijgt Gideon ook een prijs van 25.000 euro om de kosten van het optreden te dekken, evenals een extra bedrag van 50.000 euro dat hij kan schenken aan een goed doel van zijn keuze.

Gideon zingt al sinds hij vijf jaar oud is. Zijn liefde voor muziek begon te groeien in de kerk. Hij begon op 10-jarige leeftijd in de plaatselijke kerk, waar hij deel uitmaakte van het koor. Na zeven jaar werd hij de leadzanger van de kerkband.

Toen hij zestien jaar was, deed de Curaçaoënaar mee aan het televisieprogramma X-Factor en twee jaar later aan The Voice of Holland. Bij deze programma's kwam hij niet door de audities.

De muziek van Gideon wordt omschreven als een moderne vorm van gospel. Momenteel treedt hij vaak op in Nederland met de gospelband Rejoice, als leadzanger en achtergrondzanger. Volgens eigen zeggen werkt hij hard aan het opbouwen van een solocarrière. Dat zal met de winst van The Talent Scouts wel goedkomen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram