vrijdag 29 september 2023 05:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
26 augustus 2023

De Curaçaose jeugdhonkballers zijn kampioen geworden in de internationale titelstrijd van de Little League World Series. Curaçao vertegenwoordigt de Cariben in het Amerikaanse Williamsport. Bij de Little-League World Series nemen tien Amerikaanse teams en tien teams uit andere landen het van 16 tot 27 augustus tegen elkaar op.

Het Chinese Taipei, dat uitkomt voor Azië-Pacific, werd zaterdag met een score van 2-0 verslagen. Een bijzonder resultaat aangezien Azië-Pacific tot nu toe hoge ogen gooide.

Het team had tot aan de internationale finale van zaterdag zijn tegenstanders met 25-1 overtroffen, inclusief een overtuigende 9-1 overwinning op hetzelfde Caribische team op woensdag. Ze hadden tot aan de finale slechts twee hits toegestaan en in deze wedstrijd hetzelfde aantal.

Curaçao neemt het morgen op tegen de vertegenwoordigers van de Verenigde Staten uit Californië voor het wereldkampioenschap Little League. Californië was te sterk voor Texas om de hoogste eer van de VS op te eisen.

De West-regio heeft sinds 2001 vijf keer de Little League World Series gewonnen, waarvan Californië aan twee van die overwinningen heeft bijgedragen. Het Caribisch gebied heeft het toernooi slechts één keer gewonnen. Hetzelfde Pabao Little League-team uit Curaçao nam die titel in 2004 mee naar huis.

De finale wordt zondag gespeeld na de wedstrijd om de derde plaats tussen Azië-Pacific en Zuidwest.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram