donderdag 28 september 2023 23:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 augustus 2023

Het Nederlands Forensisch Instituut gaat uitgebreider onderzoek doen naar de dodelijke schietpartij in december 2022 bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Het onderzoek moet in kaart brengen wat er die avond precies is gebeurd en hoe de schietpartij tot stand is gekomen. Op die manier hoopt de rechtbank dat de schietpartij gereconstrueerd kan worden. Woensdag vond de zitting plaats tegen Javier L. die ervan verdacht wordt Lucho S. doodgeschoten te hebben. 

De verdachte heeft bekend schoten te hebben gelost. Zijn advocaat zegt dat hij zich bedreigd voelde door het slachtoffer en zijn broer en toen er een confrontatie ontstond, zag hij geen andere uitweg meer. Daarnaast zou het geen toevallige ontmoeting zijn geweest tussen de vermeende schutter en het slachtoffer. De broer van Lucho S. is kort na het schietincident opgepakt. Hij is een van de verdachten in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries.De schietpartij vond plaats na de herdenking van rapper Boechi die plaatsvond in het Willem II-stadion, waar het tankstation vlakbij ligt.

Beeld: Brabants Dagblad
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram