vrijdag 29 september 2023 05:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 augustus 2023

De afdeling Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&GZ) van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) vraagt de bevolking om te helpen bij het verdrijven van de Dengue-mug. De mug, die lelijk kan steken, is weer actiever aan het worden nu het regenseizoen nadert. Dit schrijft GMN in een persbericht. 

Dengue of knokkelkoorts is een ernstige ziekte die wordt verspreid via muggenbeten van de Dengue-mug, een mug met zwart-witte poten. Het ministerie roept de bevolking op om plaatsen waar water stilstaat, te voorkomen en te vermijden. Dit kan zowel binnenshuis als buiten zijn. 

De G&GZ adviseert voorwerpen die niet meer worden gebruikt, zoals banden,weg te gooien en niet in de tuin te laten rondslingeren. Ook dit kan vocht opnemen, waar de muggen op af komen. Mensen die water opslaan, kunnen bij G&GZ gratis het bestrijdingsmiddel larvicide halen. 

Het ministerie van GMN zegt te hopen dat iedereen zijn best doet om de mug zoveel mogelijk van het eiland te houden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram