vrijdag 29 september 2023 05:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 augustus 2023

Javier Silvania (MFK) is de populairste politicus onder de Curaçaose stemmers. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door het Kenniscentrum Curaçao, onderdeel van de University of the Dutch Caribbean (UDC). 

Volgens de enquête heeft 41 procent van de stemmers vertrouwen in de bewindsman. Op de tweede plaats staat Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) met 33 procent, gevolgd door Ruisandro Cijntje (PNP) en Sithree van Heydoorn (MFK) met 27 procent. Opvallend is dat premier Gilmar Pisas (MFK) met 23 procent op een vijfde plek staat..

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de gemeenschap minder negatief is over de situatie op Curaçao sinds het een zelfstandig land is. Een kleine meerderheid, zo'n 53 procent, vindt dat de situatie niet is verbeterd. In september 2020 vond 84 procent van de bevolking nog dat de situatie niet verbeterd was. 

Het onderzoek is verricht onder 737 stemgerechtigden op Curaçao tussen 4 tot 21 juni. Hen is gevraagd wat hun politieke voorkeur is, wat het stemgedrag was bij eerdere verkiezingen en wat hun huidige partijkeuzes waren. Daarnaast werd gevraagd naar het vertrouwen in politici.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram