vrijdag 29 september 2023 06:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
18 augustus 2023

Het rapport over de nulmeting van de Universiteit van Curaçao (UoC) is al in maart verschenen, maar kwam pas onlangs naar buiten nadat het gelekt was. UoC belegde in allerijl een persconferentie en Nu.cw was erbij.

Het onderzoek meldt onder andere dat de universiteit niet transparant is in haar communicatie naar de pers en volgens onderzoekers eigenaar moet worden van haar eigen verhaal. Ondanks dit advies, koos UoC ervoor het rapport binnenskamers te houden. De vraag reist of de universiteit adviezen in het rapport wel gaat opvolgen.

Het rapport is opgesteld door Wim Boomkamp, voormalig voorzitter van het College van Bestuur van Saxion Hogeschool, Mia Sas, voormalig directeur van Odisee Hogeschool, Anne Flierman, voormalig voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente en voorzitter van de NVAO, James van der Linde MSc, voormalig adviseur kwaliteitszorg onderwijs bij het Erasmus Universitair Medisch Centrum en voorheen werkzaam als adviseur van de minister van onderwijs van Aruba en hoofd Onderwijszaken bij het Arubahuis in Den Haag.

UoC organiseerde woensdag een persconferentie naar aanleiding van de uitgelekte nulmeting. De onderwijsinstelling zegt zich binnen de Curaçaose gemeenschap sterker te willen positioneren en de banden met de publieke en private sector te willen verstevigen.

Nu.cw stelde tijdens de persconferentie vragen aan rector Francis de Lanoy over het rapport, zijn rol binnen de universiteit de afgelopen jaren en of zijn positie nog te handhaven is.

-- Advertentie --

One comment on “Video | Universiteit van Curaçao bracht ondanks advies nulmeting niet naar buiten”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram