woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Dominicaanse Republiek gaat Terrence de Vries uitleveren aan Nederland. Dat schrijft United News Suriname.

De Nederlandse rechtbank veroordeelde De Vries voor zijn rol in grootschalige drugshandel. Het gerecht in Amsterdam legde hem in 2018 een gevangenisstraf van 5,5 jaar op, die werd bevestigd in 2019 na cassatie door de Hoge Raad. Ondanks deze veroordeling werd De Vries vrijgelaten door een vormfout in het justitiële proces, waarna hij vluchtte naar de Dominicaanse Republiek.

De Vries wordt naast betrokkenheid voor drugshandel ook gezocht voor een moord in Suriname. Op 3 juli 2015 vond een schietpartij plaats waar een man om het leven kwam. De aanleiding zou een confrontatie tussen de twee zijn geweest. 

Wanneer de uitlevering van De Vries plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt.