vrijdag 29 september 2023 05:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 augustus 2023

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) laat zich nog niet uit over het ontwerp van de Caribische gulden. Dat zei de Centrale Bank donderdag in de Staten.

Het ontwerp wordt geheim gehouden zodat criminelen niet tegelijkertijd met de introductie van de Caribische gulden vals geld in omloop kunnen brengen. "Omdat het publiek nog moet wennen aan de komst en het ontwerp van de nieuwe gulden, is het mogelijk dat zij nepgeld niet meteen zullen herkennen", aldus de CBCS. 

Bij de lancering in het derde kwartaal van 2024 wordt het ontwerp aan het publiek getoond. De bank geeft dan ook voorlichting over de veiligheidskenmerken van de nieuwe gulden en hoe de authenticiteit van de bankbiljetten vastgesteld kan worden. 

Nu.cw schreef eerder dat het Amerikaanse Crane Currency de biljetten gaat drukken en het Canadese Royal Canadian Mint de munten gaat slaan. Het is aan de CBCS om zelf invulling te geven aan het design van de Caribische gulden. De gemeenschap heeft hier volgens de bank geen inspraak in.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram