vrijdag 29 september 2023 05:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 augustus 2023

Mensen die belastingschulden hebben, kunnen een betalingsregeling treffen als de schuld van 2018 of recenter is. Het gaat hierbij om schulden tot maximaal 50.000 gulden. Dit maakt het ministerie van Financiën bekend in een persbericht.

Bij een betalingsregeling kan iemand zijn schuld maandelijks afbetalen, over een periode van maximaal 48 maanden, dus in totaal vier jaar . Wanneer de schuld nog niet is afbetaald in die periode, maar de belastingschuldige zich wel netjes aan alle regels heeft gehouden, wordt het openstaande bedrag kwijtgescholden. 

De regerling geldt alleen voor belastingplichtigen die geen verdere schulden hebben. Wanneer een persoon een schuld heeft van meer dan 50.000 gulden, opgebouwd in de afgelopen vijf jaar, of als iemand een bedrijf heeft, gelden er andere afspraken. Op de site van het ministerie van Financiën is meer informatie te vinden over de betalingsregeling.

Eerder werd kenbaar gemaakt dat de Belastingdienst opgelegde aanslagen van 2017 of ouder niet meer mag invorderen. Nu.cw meldde toen dat het bedrag bij het invorderingsbestand was opgelopen tot 5,7 miljard gulden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram