vrijdag 29 september 2023 05:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 augustus 2023

De sloop van het huis op de hoek van de Keukenstraat en de Sommeldijkstraat in Punda is dinsdag stilgelegd. Waarschijnlijk is het kort geding van Stichting Pro Monumento (ProMo) de aanleiding voor het staken van de werkzaamheden. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad

ProMo zou aan het begin van de week een kort geding hebben aangespannen tegen de sloop van het pand. ProMo-voorzitter Dennis Klaus verklaart tegenover de krant dat de gevaarlijke situatie van het gebouw te verhelpen is met noodherstel aan het dak. Sloop van het pand zou niet nodig zijn.

Winkeliersvereniging Downtown Management Organization (DMO) is niet blij met de stillegging van de sloopwerkzaamheden. De Keukenstraat is sinds september 2022 afgesloten vanwege de onveilige situatie die het gebouw veroorzaakt. Verkeer moet daardoor gebruikmaken van de Kuiperstraat, waardoor er veel opstoppingen ontstaan. Bovendien sleuren grote bestelwagens en trucks kabels van Aqualectra en Flow mee waardoor er storingen in de binnenstad ontstaan.

Het afbreken van het pand zou drie weken duren. In verband met de staat van het gebouw zou het met de hand gesloopt worden. 

Wanneer en of de werkzaamheden verder gaan, is afhankelijk van de uitspraak van de rechter.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram