vrijdag 29 september 2023 05:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
15 augustus 2023

Vakbond DOEN verwacht begin september concrete besluiten te horen van de secretaris-generaal van Onderwijsminister Van Heydoorn (MFK) wat betreft de pijnpunten binnen het onderwijs. Dat verklaart Merbella Felipa, voorzitter van de vakbond aan Nu.cw.

DOEN eiste dat Van Heydoorn maandag tijdens de lerarenvergadering met concrete oplossingen voor de knelpunten zou komen. Echter was de minister niet aanwezig. De vakbond gaat daarom begin september in gesprek met de secretaris-generaal om de punten nogmaals voor te leggen en hoopt op concrete besluiten en data wanneer de kwesties aangepakt gaan worden.

Eerder verklaarde Felipa aan Nu.cw dat de ongelijkheid tussen leraren groot is. De vakbond maakt zich daar hard voor door de bewindsman opnieuw aan zijn jas te trekken, wanneer er wel concrete oplossingen komen. 

Punten die voor ongelijkheid in het onderwijs zorgen zijn onder andere de 27-urennorm, de niet gemaakte uren, werktijden en vakantiedagen van personeel. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram