vrijdag 29 september 2023 05:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 augustus 2023

De onderwijsvakbond Sindikato di Trahadó den Edukashon na Kòrsou (Sitek) wil concrete plannen horen van minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn (MFK). Volgens Amigoe hebben er meerdere gesprekken plaatsgevonden, maar is er van de uitvoering van de plannen nog niet veel te merken.

De vakbond geeft aan dat de minister zijn afspraken wel is nagekomen in de sectoren Cultuur en Sport, die ook tot zijn ministerie behoren. Sitek-voorzitter Darius Plantijn vindt dat de sector Onderwijs niet meer kan achterblijven.

De onderwerpen waar verandering in moet worden doorgevoerd zijn vooral convenanten, protocollen en gemaakte afspraken. Wanneer het blijft zoals het is, zouden leraren, maar ook leerlingen er de dupe van worden, aldus Sitek. 

Wanneer en of de minister gehoor geeft aan deze oproep, is onduidelijk. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram