vrijdag 29 september 2023 06:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
8 augustus 2023

Vakbond DOEN eist dat onderwijsminister Sithree van Heydoorn (MFK) maandag 14 augustus met concrete oplossingen komt, hoe en wanneer de pijnpunten binnen het onderwijs opgelost worden. Voorzitter van vakbond DOEN Marbella Felipa zegt tegen Nu.cw dat de ongelijkheid tussen leraren te groot is.

De vakbond hield maandagavond een vergadering voor leraren. Daar werd besproken dat de 27-urennorm zorgt voor ongelijkheid binnen het onderwijs: “Docenten van VSBO-scholen moeten 32 contacturen voor de klas maken, terwijl dit bij havo scholen 27 uur is, tegen hetzelfde salaris.” 

Daarnaast is het aantal uren dat niet gemaakt wordt een probleem. “Dat houdt in dat er aan het einde van het schooljaar niet genoeg uren voor bepaalde vakken zijn gemaakt”, aldus Felipa. 

Van Heydoorn heeft vrijdag via zijn secretaris-generaal gereageerd op de pijnpunten binnen het onderwijs, zoals de onvoldoende uren, de 27-urennorm en de werktijden. Volgens DOEN had de minister voor geen enkel punt een concrete oplossing en vraagt de vakbond zich af wanneer Van Heydoorn wél met oplossingen komt.

De vakbond hoopt dat de leraren maandag bij het DOEN-hoofdkantoor aanwezig zijn om de oplossingen van de minister aan te horen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram