woensdag 24 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Justitiële Zorg (JZ) wordt verder gedigitaliseerd. Minister van Justitie, Shalten Hato (MFK), heeft officieel het belang van digitalisering binnen de justitiële keten erkend. De prioriteit ligt op het ICT-platform van de organisatie van JZ, zo staat beschreven in een persbericht.  

De minister had eerder al ingestemd met het toekennen van financiële middelen aan JZ om te investeren in ICT. Hato is ervan overtuigd dat modernisering van de IT-infrastructuur zal leiden tot verbetering van de servicekwaliteit, betere resultaten en een verhoogde productiviteit.

Ook zijn hierover afspraken vastgelegd in het regeringsprogramma Pisas II. Hierbij spelen veel organisaties een rol, onder andere Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao, Slachtofferhulp en Gezinsvoogdij Instelling Curaçao. De grootste taak van JZ is om samen met deze organisaties veiligheid te bieden aan kinderen en burgers op het eiland. 

JZ hoopt dat binnen zes maanden het hele ICT-platform is geüpdatet. Hierdoor zal de kwaliteit van dienstverlening omhoog gaan, en hopelijk effectiever worden.