donderdag 23 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Voor de kust van Lagun is woensdagmiddag opnieuw een hamerhaai gespot. Het dier zwom in de baai tussen de badgasten door, waarop meerdere mensen het water uit probeerden te komen. Het is de tweede keer in korte tijd dat er hamerhaaien voor de Curaçaose kust zwemmen.

Ondanks dat wetenschappelijk directeur Mark Verweij van Carmabi eerder al tegenover Nu.cw verklaarde dat de zeedieren erg schuw zijn, dook er nu toch weer een op. Volgens Verweij is er geen reden voor paniek. “Hamerhaaien zijn erg schuw en de kans dat er iets gebeurt, is niet onmogelijk, maar wel klein. Het is juist bijzonder dat strandgangers de dieren hebben kunnen zien.”

Eind juni werden strandgangers ook opgeschrikt door twee hamerhaaien die in de baai rond zwommen. Of het dezelfde haai is die nu terugkeert, is niet bekend.