woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Unit Bijzondere Wetten (UBW) van de politie, de douane en de inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) hebben afgelopen weekend zeventien horecaondernemingen gecontroleerd.

Zes cafés, sneks of restaurants kregen een waarschuwing. Bij de controles werd gelet op het naleven van de regels en het hebben van de juiste vergunningen. De meest voorkomende overtreding was het niet op orde hebben van douanedocumenten voor het afdragen van accijnzen. 

Aan de Rooseveltweg bij Monian Bar & Restaurant werden volgens het Antilliaans Dagblad illegale gokmachines, illegale verkoop van loten en illegale sigaretten geconstateerd. Enkele andere zaken kregen een waarschuwing voor gebrekkige of ontbrekende beprijzing en omdat alcoholische dranken in plastic flessen waren gegoten.

Eén van de ondernemingen moest noodgedwongen de karaoke machine uitschakelen, omdat hier geen vergunning voor was.

Beeld: Extra