zondag 26 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie heeft zaterdagmiddag een tweede verdachte aangehouden voor de schietpartij in Vlaardingen waarbij een Curaçaose man om het leven kwam. Dat schrijven verschillende Nederlandse media. 

De verdachte is een 24-jarige man uit Vlaardingen. Wat zijn precieze rol in de zaak is, is nog niet bekendgemaakt, net als de identiteit van de verdachte.

De schietpartij vond woensdag aan het einde van de middag plaats. Op bewakingsbeelden is te zien dat er een ruzie gaande was tussen meerdere personen op de parkeerplaats van een flatgebouw. Vervolgens wordt het slachtoffer neergeschoten.

Direct daarna reed een auto weg uit een parkeervak, waar vermoedelijk de schutter in was gestapt. Kort na de schietpartij viel een speciaal politieteam een woning binnen en hield een 17-jarige verdachte van Curaçaose komaf aan. De jongen is later weer vrijgelaten, omdat hij niet de schutter zou zijn, maar hij blijft wel verdachte in de zaak.