woensdag 22 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De auto van het hoofd van de Veterinaire Dienst, Arnold Dwarkasing, is in brand gestoken. Premier Gilmar Pisas (MFK) en interim-minister Javier Silvania (MFK) van Gezondheid laten in een persbericht weten het voorval te veroordelen.

Of het incident iets te maken heeft met de ophef rondom Dwarkasing, is onduidelijk. Hij kwam eind juni onder vuur te liggen, omdat hij zonder reden twee puppy’s zou hebben laten inslapen, die onderweg waren naar hun nieuwe eigenaren op Curaçao, zo meldde Nu.cw eerder al. Hij werd drie maanden geschorst en mag in die periode niet op zijn werk verschijnen. 

De minister-president en de regering benadrukken dat mensen zich aan de wet moeten houden en dat wangedrag niet wordt getolereerd. Daarnaast vragen ze de bevolking om niet aan eigendommen van medeburgers te komen. 

Dwarkasing krijgt momenteel bescherming vanuit de overheid, omdat hij een ambtenaar is en omdat er een onderzoek is ingesteld naar het incident. Het waarnemend hoofd van de Veterinaire Dienst heeft aangegeven zich door de gebeurtenis ook onveilig te voelen.

Beeld: LinkedIn