zondag 19 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) gaat reizigers strenger controleren bij het verlaten van de BES-eilanden. Bij de controles wordt gelet op illegaal verblijf. Dat maakt Rijksdienst Caribisch Nederland bekend. 

De vreemdelingenketen Caribisch Nederland constateert al langere tijd dat er een toename is van illegaal verblijf in Caribisch Nederland. 

De Kmar zal vanaf 15 juli strenger controleren op de toegestane termijnen van verblijf voor zowel buitenlanders als Nederlanders. Bij het overschrijden van de verblijfstermijn werd tot nu toe al een geldboete opgelegd. 

Voor reizigers die zich niet aan de verblijfstermijn houden, zal vanaf medio juli een ‘ongewenstverklaring’ worden ingediend bij de IND Caribisch Nederland, waardoor bezoekers die zich niet aan de termijn hebben gehouden, voor onbepaalde tijd ongewenst worden verklaard. Bij aankomst op de eilanden mag de toegang door de Kmar geweigerd worden.