donderdag 23 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De brandstofprijzen op Curaçao gaan per 4 juli omlaag. Op Bonaire gaan bestuurders per 1 juli meer betalen voor benzine, de diesel blijft in prijs gelijk. Dit maakt het Openbaar Lichaam Bonaire en de regering van Curaçao bekend.

Zowel de benzineprijs als de dieselprijs op Curaçao daalt flink, beide bijna met 10 cent. Waar automobilisten nu 2,38 gulden per liter aan benzine betalen, gaan zij vanaf volgende week dinsdag 2,28 gulden betalen. De diesel daalt met 9 cent van 1,71 gulden per liter naar 1,62. Het tarief voor gas blijft gelijk.

De nieuwe tarieven van elektriciteit en water zullen voor huishoudens bijna geen verschil maken. De elektriciteitsprijs daalt met 0,01 cent van 0,65 cent per kWh naar 0,64 cent. Voor de prijs van het water zijn gezinnen nu 9,01 gulden kwijt per kubieke meter, wat evenals elektra omlaag gaat met 0,01 cent naar 9 gulden.

De Bonairianen met benzineauto’s zullen vanaf zaterdag 8 dollarcent meer moeten betalen. De tarieven stijgen van 1,40 dollar naar 1,48 dollar per liter benzine. De diesel, het gas en de kerosine blijven in prijs gelijk.